Mekanik­konstruktör / Konstruktionsledare

Västerås

Rekryteringen sker löpande så vänta inte för länge med att skicka in din ansökan. Vem vet? Det kanske är just dig vi behöver!

På Prevas tror vi på att teknik gör världen bättre. Och för att lyckas göra den bättre, behöver vi personer som dig. Vi kommer att ge dig ansvar och har full tilltro till att du som expert inom området har de bästa lösningarna. Vi har nämligen en stark tro på människan och är övertygade om att din utveckling är vår utveckling. Vi vet också att vår gemensamma kompetens blir starkare när vi hjälper varandra och bryr oss. Därför bygger vår kultur på just det, att finnas där för varandra och ha kul längs vägen. 

Nu är sommaren här! Varför inte ta steget vidare med oss som en nystart efter semestern?

På Prevas i Västerås har vi en setup av flera avdelningar där mekanik är i fokus.
Beroende på din bakgrund och intresse finns därför flera alternativa vägar att gå för dig utifrån din profil, intressen och din egna önskan. Uppdragen mellan våra avdelningar varierar i storlek och komplexitet från enklare fixturer till specialbyggda maskiner och automatiserade celler. Därför kan rollen som mekanikkonstruktör beroende på avdelning och din erfarenhet och potential innebära konstruktion från vitt papper, förbättringar av befintliga komponenter och produkter, kravhantering, kundkontakt, offertarbete, inköp, samarbete med programmerare och elkonstruktörer, maskinsäkerhet, riskanalyser, osv.


Mekanikkonstruktör/Konstruktionsledare inhouse

I den här rollen driver du mindre projekt och skapar konstruktioner mot industriell produktion.
Maskinsäkerhet och personsäkerhet är fokusområden. Här ges du möjligheten att ta fram kundanpassade lösningar i samspel med slutanvändaren.
Vi söker även konstruktörer till vårt team inom automation vilka levererar kundanpassade automationslösningar inom industrin.

Du jobbar i Prevas åtagandeprojekt inom maskin- och verktygsutveckling och automationslösningar, från kravställning till testning och leverans av fysisk produkt.
Vi använder oss normalt av Solid Works, CEDOC, Robotstudio och ANSYS.

Meriterande med erfarenhet inom tekniska beräkningar (FEM), maskinsäkerhet och CE-märkning.

Mekanikkonstruktör -Kundprojekt

  • konstruktion i utvecklings- och leveransprojekt
  • ta fram koncept, detalj konstruera och ta fram tillverkningsunderlag
  • Meriterande med erfarenhet inom tekniska beräkningar (FEM)
  • du har kunskap i ett eller flera av 3D-CAD-systemen Solid Works, Solid Edge, NX, Creo eller Catia V5


Din erfarenhet och kompetens:

  • Du bör ha tidigare erfarenhet av konstruktion utifrån kostnadseffektiv tillverkning (tänkta bearbetningsmetoder, toleranser fästelement osv)
  • du har förmåga att se kopplingen mellan produktutveckling och användning
  • du kan ta fram tillverkningsunderlag i form av 2D-ritningar och BOM-listor

Du pratar och skriver obehindrat på svenska och engelska och vi ser det som positivt om du har erfarenhet som konstruktionsledare eller projektledare.

Varför vill du jobba på Prevas?

Vi tror att teknik gör världen bättre. Och för att lyckas göra den bättre, behöver vi personer som dig. Vi kommer att ge dig ansvar och vi har full tilltro på att du som expert inom området har de bästa lösningarna. Vi vet att vår gemensamma kompetens blir starkare när vi hjälper varandra och bryr oss. Därför bygger vår kultur på just det, att finnas där för varandra och ha kul längs vägen.

Utan onödiga hierarkier kommer du att kunna fokusera på att skapa värde och resultat. Det gör också att du har möjlighet att påverka och vara delaktig i både din egen och vår gemensamma utveckling. Du kommer att erbjudas en stor variation på uppdrag, både när det kommer till inriktning och nivå. Utvecklingsmöjligheterna är många och uppdragens karaktär bestäms utifrån din egen kunskap, ambition och intresse. Du bestämmer riktning och vi finns där för att hjälpa dig framåt.

På Prevas Mälardalen är vi drygt 200 medarbetare vilket gör oss till regionens ledande teknikkonsult leverantör. Vi är glada över att kunna erbjuda våra medarbetare ännu fler utvecklingsmöjligheter, och våra kunder tillgång till fler spetsiga erbjudanden och lösningar.

Visst låter det spännande? Kom och häng med oss på vår resa!
Vi ser fram emot din ansökan. Urvalet sker löpande. Har du en LinkedIn profil eller ett uppdaterat CV är ansökan bara några knapptryck bort.

Vill du veta mer? Slå gärna en signal till Mikael, 070 – 535 23 15 så berättar han mer om tjänsten och hur det är att jobba hos oss. Och du, kom ihåg att följa oss på LinkedIn för att lära känna oss bättre!

Är detta jobb något för dig?

18 personer har tittat på det här jobbet den senaste tiden

Ansök nu
Image of recruiter
Mikael Westlén

Har du frågor om denna tjänst? Kontakta mig. Jag hjälper gärna till.

Kollegor

Gunilla Wentzel
Om du har tagit dig hela vägen ned hit är du kanske intresserad av detta jobb .
Ansök nu

Välkommen till the Home of Ingenuity

För att lösa kluriga problem krävs ofta olika kompetenser och olika bakgrunder. Därför vill vi ha dig precis som du är.

Se alla lediga jobb