UX/UI Designer- Umeå

Umeå

Rekryteringen sker löpande så vänta inte för länge med att skicka in din ansökan. Vem vet? Det kanske är just dig vi behöver!

Vill du vara med och skapa digitala tjänster som verkligen gör skillnad i människors vardag?
På Prevas löser vi problem, och vi gör det med olika tekniska lösningar. Fast ännu viktigare är kanske påhittigheten, det som Prevas egentligen handlar om. Om att tillsammans se lösningar på problem som andra inte ser. Om möjligheter. Vi hjälper våra kunder att utveckla allt från blodanalysinstrument och pacemakers till flygplan och självkörande bilar. Eller varför inte hjälpa industrin att effektivisera sin produktion och samtidigt minska energiförbrukningen. Hos oss är möjligheten att jobba inom en bransch du faktiskt brinner för stor.

Arbetsbeskrivning
Vi har startat en ny UX/UI designenhet i Umeå och söker efter ytterligare nyckelpersoner som vill vara med och forma den resan tillsammans med oss. I Stockholm och Malmö har vi redan etablerade designenheter som vi kommer jobba tätt tillsammans med.

Du kommer få möjlighet att vara med hela vägen från research, idé och koncept till att realisera lösningar tillsammans med duktiga strateger, utvecklare och kunder. Vi har en stor variation av projekt och kunder vilket gör att vi ständigt ställs inför nya problem att lösa. Projekt hos oss bedrivs både inhouse och/eller på plats hos kunden. Våra kunder finns i olika branscher, allt i från mindre start-ups till större välkända företag.

Vem du är
Vi söker dig med som arbetat några år inom UX design och som passar in på merparten av beskrivningarna nedan:

 • Är entreprenöriellt lagd och triggas av utmaningen att vara med på resan att bygga upp en verksamhet från ”puppa till fjäril”
 • Får energi av att jobba tillsammans i agila projekt, från strategiarbete och workshops till prototyper och detaljerade gränssnitt
 • Du är van att både på egen hand och tillsammans med andra ta fram idéer, koncept, och prototyper baserat på användarens behov.
 • Van att på ett ödmjukt och in lyssnande sätt guida våra kunder framåt i den kreativa processen
 • Genomför användarstudier och intervjuer
 • Är kommunikativ i både tal och skrift
 • Kan balansera användarnas behov med tekniska begränsningar och affärskrav
 • Du inspirerar till kreativitet och delar gärna med dig av din kunskap till kollegor och kunder
 • En skicklig visuell designer, men inget krav

Som person är du nyfiken, noggrann och genuint intresserad av att skapa bra användarupplevelser. Du har koll på de senaste digitala trenderna, på dess möjligheter och begräsningar. Du brinner för att lösa problem på nya innovativa sätt!

Vad erbjuder vi

 • Du får möjlighet att aktivt hjälpa till med att bygga den grupp du själv alltid velat arbeta med.
 • Vi uppmuntrar till att prova nya arbetssätt och verktyg för att driva innovation i vårt dagliga arbete och det finns stora möjlighet till kompetensutveckling genom learning lunches, seminarier, utbildningar och teknikgrupper
 • Vi har stor påverkan på vår egen arbetssituation
 • Utvecklande och varierande projekt som gör skillnad för riktiga användare
 • Vi värnar om vår trivsel och hälsa och anordnar kontinuerligt teamaktiviteter som t.ex kompetensmöten, konferensresor, motionslopp m.m.
 • Vi välkomnar mångfald och värdesätter varje medarbetares unika egenskaper och perspektiv
 • Vi har kollektivavtal

Frågor kring tjänsten
För frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Lars-Göran Kankaanranta: lars-goran.kankaanranta@prevas.se / 072-201 96 31.

Våra Core Values
På Prevas sammanfattar vi våra värden i akronymen BOAT – Business driven, Open-minded, Active och Team player. Gemensamma kärnvärden är nyckeln till vår framgång. De banar vägen för bättre kommunikation och samarbete, minskar behovet av detaljerade regler och förordningar och gör vår organisation mer agil och dynamisk. Att dela gemensamma värderingar betyder inte att vi alla är lika. Vi älskar skillnader och främjar mångfald. Vi tror att unika individer är viktiga för att skapa starka och framgångsrika team. Våra värderingar styr vårt dagliga beteende gentemot både kunder och medarbetare.

Är detta jobb något för dig?

34 personer har tittat på det här jobbet den senaste tiden

Ansök nu
Image of recruiter
Lars-Göran Kankaanranta

Har du frågor om denna tjänst? Kontakta mig. Jag hjälper gärna till.

Om du har tagit dig hela vägen ned hit är du kanske intresserad av detta jobb .
Ansök nu

Välkommen till the Home of Ingenuity

För att lösa kluriga problem krävs ofta olika kompetenser och olika bakgrunder. Därför vill vi ha dig precis som du är.

Se alla lediga jobb