Senior elektronik­ingenjör

Uppsala

Rekryteringen sker löpande så vänta inte för länge med att skicka in din ansökan. Vem vet? Det kanske är just dig vi behöver!

På Prevas tror vi på att teknik gör världen bättre. Och för att lyckas göra den bättre, behöver vi personer som dig. Vi kommer att ge dig ansvar och har full tilltro till att du som expert inom området har de bästa lösningarna. Vi har nämligen en stark tro på människan och är övertygade om att din utveckling är vår utveckling. Vi vet också att vår gemensamma kompetens blir starkare när vi hjälper varandra och bryr oss. Därför bygger vår kultur på just det, att finnas där för varandra och ha kul längs vägen. 

Är du elektronikingenjör med erfarenhet av analog & digital elektronikkonstruktion och vill jobba med konstruktion? Gillar du att utvecklas och arbeta nära riktigt duktiga ingenjörer? Trivs du i en föränderlig miljö där du får jobba med spännande projekt och olika kunder? Då kan konsultlivet hos Prevas vara platsen för just dig!

Om Prevas
Prevas är ett tekniskt konsultföretag som erbjuder lösningar, tjänster och produkter till företag inom en rad olika branscher. I Uppsala arbetar Prevas primärt inom Medicinteknik och Life Science med utveckling av produkter som på ett eller annat sätt skapar samhällsnytta. Analytiska instrument inom patientvård eller forskning är ett exempel och Prevas har vana av helhetsåtaganden, vilket innebär att deras kunder kan komma med en enkel idé eller skiss så tar de det därifrån hela vägen till färdig produkt. Medicintekniska företag lägger helt enkelt sin framtid i Prevas händer och vi vill gärna att du är med och skapar den!


Om teamet och rollen

Du kommer till ett team som idag består av tio personer med blandad kompetens. Man har senare tiden anställt flera juniora kollegor till teamet och behöver nu stärka upp med lite mer senioritet.

I din roll som konstruktör hos Prevas så kommer du att få ett varierat jobb med en stabil utgångspunkt. Prevas sköter stor del av vårt utvecklingsarbete i sina lokaler på Kungsgatan 62 som ligger ett stenkast ifrån Uppsala centralstation. Det finns ett elektroniklabb, en enkel mekanikverkstad och ytor för montage av prototyper i samma våningsplan som de sitter och designar/konstruerar. Prevas har helt enkelt anammat utveckling ”In-House” till fullo, vilket skapar goda förutsättningar för effektiva kundprojekt och att du som elektronikkonstruktör får följa dina detaljer från ritbord till testbänk och sedermera in i produktion.

Utvecklingen sker både/antingen hos kund och på Prevaskontoret.


Om dig
Vi letar efter dig med en hög teknisk kompetens och förståelse. Du har en ingenjörsutbildning inom elektronik, teknisk fysik, medicinsk teknik eller liknande och du har jobbat med elektronikutveckling under flera års tid. Vi ser gärna att du är en lagspelare som fungerar lika väl med människor som med tekniken. Det är viktigt att du är bevandrad inom produktutveckling, har en god systemförståelse samt är bekant med de flesta av nedanstående områden:

 • Analog & digital elektronikkonstruktion, schemaritning & PCB
 • EMC (planering, provning, optimering)
 • Elsäkerhet & elektrisk testning
 • Altium Designer
 • Praktisk användning av elektroniklabb
 • Dokumentation på både svenska & engelska
 • Kommunicerar obehindrat på svenska och engelska

Tidigare arbete inom reglerad eller medicinteknisk verksamhet är meriterande. Även arbete inom PLC-programmering är meriterande. Vi ser det som meriterande om du har kunskap i Cadence Allegro eller OrCAD.


  Att vara Prevaskonsult

  Prevas har en stark tro på att det är viktigt att varje anställd hos de får fortsätta utvecklas. Därför sätter Prevas upp individuella mål med alla sina anställda och anpassar bland annat kunduppdrag och arbetsuppgifter därefter. Givetvis är de också kollektivavtalsanslutna och ser till att deras arbetsvillkor hålls både schyssta och trygga för sina konsulter. För Prevas är det grundläggande att du känner att du fortfarande utvecklas och att du känner att just dina behov blir tillgodosedda.

  Som Prevaskonsult erbjuds du utöver spännande uppdrag hos olika kunder och kompetensutveckling, även möjligheter att delta i aktiviteter såsom afterworks, fredagsfrukostar och konsultluncher på Prevas bekostnad. De ser det som värdeskapande för lagandan och för att man som Prevaskonsult ska få chansen att lära känna varandra både på och utanför arbetstid.


  Vi ser fram emot din ansökan!

  Denna rekrytering kommer att hållas av Ed:Za group. Vi tar inte emot ansökningar via e-post, men om du har några frågor kan du kontakta charlotte.hoffstrom@edzagroup.se


  Är detta jobb något för dig?

  20 personer har tittat på det här jobbet den senaste tiden

  Ansök nu
  Image of recruiter
  Jan Westermark

  Har du frågor om denna tjänst? Kontakta mig. Jag hjälper gärna till.

  Om du har tagit dig hela vägen ned hit är du kanske intresserad av detta jobb .
  Ansök nu

  Välkommen till the Home of Ingenuity

  För att lösa kluriga problem krävs ofta olika kompetenser och olika bakgrunder. Därför vill vi ha dig precis som du är.

  Se alla lediga jobb