Scrum Master och utvecklare med erfarenhet av mjukvaruutveckling

Sundbyberg

Rekryteringen sker löpande så vänta inte för länge med att skicka in din ansökan. Vem vet? Det kanske är just dig vi behöver!

Beskrivning av kunden: Försvarskund, krav på svensk medborgare

 Vi söker en erfaren Scrum Master, gärna som kan kombinera denna roll med en roll som mjukvaruutvecklare i teamet (detta är dock inget krav).

I den kombinerade rollen som Scrum Master och Utvecklare kommer du att ingå i ett av våra utvecklingsteam som har ett komplett funktionsansvar. Du kommer att arbeta med utveckling inom en domän som vi internt kallar Signal Processing. Framförallt innebär det design och test av mjukvara för att gruppera, analysera, identifiera, och följa inmätta signaler i våra system. Dessa signaler mäts in med mycket höga datatakter.
I arbetet ingår olika typer av uppgifter, t.ex. design och implementation av automatiserad testning av signalbehandling i C++ för telekrigssystem. Du kommer vara en del av en sektion som f.n. består av ca 15 personer. Arbetet kommer att utföras inom ett mindre team som jobbar agilt och som har stora friheter att fritt fördela sina arbetsuppgifter mellan sig.

Sektionens ansvarsområde omfattar programvaran till den s.k. signalkedjan i systemen. I detta arbete sker ofta samarbete med kollegor på andra kontor inom Sverige, men ibland också med kollegor i Sydafrika, Finland, Tyskland och England. De kollegor du kommer arbeta närmast med besitter en hög kompetens och är ambitiösa. Som Scrum Master förväntas du leda teamets agila arbete och vara kommunikativ, aktivt dela med dig av dina kunskaper, och ta stort ansvar för design och test. En viktig aspekt av arbetet som mjukvaru-/testutvecklare är att alla medarbetare är engagerade och har en gemensam strävan mot en god arbetskultur. Du kommer vara placerad i Stockholm men på grund av det globala arbetet som sker på kan vissa resor förekomma.

VEM ÄR DU?
Du har antagligen en ingenjörsexamen inom Datateknik eller tangerande utbildningar såsom Elektroteknik eller Teknisk Fysik, alternativt har du motsvarande kunskaper genom erfarenhet och intresse.
Du har stort intresse av ledarskap och ett agilt arbetssätt och har en passion för att bygga högpresterande team där alla känner sig sedda och delaktiga.
Som person är du engagerad, positiv och är en lagspelare som uppskattar att jobba och kommunicera med andra. Det är även viktigt att du har ett intresse av att förstå hur din del passar in i helheten för att få ett fungerande system. Eftersom arbetet sker i en internationell miljö är det även viktigt att du kan uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt i engelska.
Eftersom de flesta av våra produkter omfattas av sekretess på hög nivå så behöver man vara svensk medborgare. Det görs också en säkerhetsintervju och registerkontroll hos svenska myndigheter som en del av anställningsprocessen.

TEKNISK KOMPETENS:
Som Scrum Master behöver du ha stor erfarenhet av att hjälpa ett team till ett agilt arbetssätt. Det är en stor fördel om du har egen erfarenhet av olika inslag i utvecklingsarbetet exempelvis designval, kodkvalitet, felsökning, profilering, automatiserade regressionstester m.m. För att lyckas bäst i rollen besitter du åtminstone grundläggande kunskaper i C++ och gärna även Python. Du har med fördel erfarenhet av mjukvaruutveckling i inbyggda system, signalbehandling, mjukvara för att hantera höghastighetsdata, och automatisering. Det är även meriterande om du har erfarenhet av t.ex. parallellisering, maskininlärning, eller användarperspektiv.
Som Scrum Master behöver du ha stor erfarenhet av att coacha ett utvecklings-/testteam till att bli ett högpresterande team med ett agilt mindset. Det är meriterande att vara van vid kombinationer av agila arbetssätt och mer traditionella, kravstyrda processer.

Geografi:

På plats 100% norr om Stockholm

flextid mellan 09.00-15.00

Svenskmedborgare


Kontaktperson på Prevas: Johan Fredriksson, 0733352036, johan.fredriksson@prevas.se

Om du är intresserad av uppdraget visar du intresse genom att ansöka via knapparna nedan. Vi kommer inom kort höra av oss till de kandidater som är mest lämpade för uppdraget.

Processen för partneruppdrag går ofta snabbt så skicka din intresseanmälan så snart som möjligt.

Välkommen med din intresseanmälan!

Är detta uppdrag något för dig?

8 personer har tittat på det här uppdraget den senaste tiden

Ansök nu
Johan Fredriksson

Har du frågor om denna tjänst? Kontakta mig. Jag hjälper gärna till.

Om du har tagit dig hela vägen ned hit är du kanske intresserad av detta uppdrag.
Ansök nu

Välkommen till the Home of Ingenuity

För att lösa kluriga problem krävs ofta olika kompetenser och olika bakgrunder. Därför vill vi ha dig precis som du är.

Se alla lediga jobb