Niranjan Joshi

Mjukvaruutvecklare, Göteborg

Har du några frågor om innehållet?

Helena Lundin
Kommunikationschef

På sistone är det många som besöker

Lediga jobb

Nyfiken på att träffa fler av våra kollegor

Jobba hos oss

Andra har även besökt

Vår kultur

“Det är viktigt för mig att få vara påhittig, för det är så jag får utlopp för nya idéer på jobbet. Jag vill lösa problem, och jag vill lösa dem på bästa möjliga sätt. Som ingenjör är det fundamentalt för mig. Kreativiteten måste få existera.”

Karriärbakgrund

Innan mitt första jobb inom branschen genomförde jag fyra års studier inom elektronik i Indien. Efter min kandidatexamen flyttade jag till Sverige och påbörjade mastersprogrammet Mekatronik och automation på Chalmers i Göteborg. Sex år av ingenjörsstudier senare fick jag mitt första jobb och arbetade några år inom bilindustrin. Det kändes sedan väldigt kul att få bli en del av Prevas. Det lilla kontoret i det stora bolaget.

Det bästa med Prevas

Eftersom det är en öppen kultur på kontoret är det enkelt att prata med alla. Jag har bra relationer med både kollegor och chefer, och det underlättar när jag frågar om nya konsultuppdrag. Jag har valt att inte bredda mina uppdrag så mycket, men jag lär mig hela tiden nya saker inom tekniska områden. Det handlar mer om att kunna lösa mer komplicerade och kritiska problem. En fördel med mitt arbete är mina otroligt kompetenta kollegor. Stöter jag på hinder är jag en fråga bort från lösningen.

Det kanske låter som en liten grej, men sitter man fast i sina tankar och inte kommer framåt är det underbart att ens kollegor finner svar åt en. Det öppnar nya vägar till lösningar.

Både på kontoret och när jag är ute på uppdrag pratar och umgås vi självklart mycket under arbetsdagarna. Det är en stor fördel att få höra vad andra sysslar med. Är det något som låter intressant är cheferna alltid positivt inställda om man frågar om nya uppgifter, även inom nya områden. Just nu arbetar jag mest med en lägre nivå av C-programmering, men vill jag lära mig nya tekniker eller programmeringsspråk får jag alltid den support jag behöver. Det kommer från den goda kulturen vi har på jobbet. De känner att de kan lita på mig och att jag kommer nyttja möjligheterna, på samma sätt kan jag lita på att de förser mig med uppgifter som i slutet av dagen gör mig till en bättre ingenjör. Det handlar om att inte tänka på vad andra har gjort innan, utan att tänka själv för att hitta en ny lösning.

Det är viktigt för mig att få vara påhittig, för det är så jag får utlopp för nya idéer på jobbet. Jag vill lösa problem, och jag vill lösa dem på bästa möjliga sätt. Som ingenjör är det fundamentalt för mig. Kreativiteten måste få existera.

Att vara konsult

Det finns såklart både bra och mindre bra sidor med att arbeta som konsult. De mindre bra handlar om att man i långa perioder är ute på uppdrag. Den största utmaningen ligger i att det kan vara svårt att knyta an till det bolag man är anställd på. Fördelen är att jag aldrig känt så på Prevas. Jag brukar förklara de två bästa fördelarna med mitt arbete så här: först och främst ger konsultyrket en enorm frihet.

Jag får jobba med många intressanta projekt. Det andra handlar om att jag vill umgås med mina kollegor på Prevas. Det är fullt med aktiviteter. Allt från pysseldagar, curling, sport i allmänhet, luncher och fester. Det finns alltid något nytt att testa på, och jag som har så bra kollegor vill självklart umgås med dem. Det finns en otroligt bra balans mellan jobb och fritid. Det är faktiskt sällan jag känner mig stressad.

Lär känna mig utanför Prevas

En sak jag gör minst en gång om dagen
Vattnar mina plantor! Jag hade en del örter som jag tyvärr tog död på under vintern, så nu fokuserar jag på mina blommor på balkongen i stället. De flesta har jag fått av vänner, andra har jag ”adopterat” från sidan av gatan. Säg inte det till någon bara.

Det absolut bästa som hänt mig
Åka skidor i pudersnö. Det är väldigt svårt att åka off-pist, men riktigt roligt.

Om jag var en superhjälte så skulle jag ha denna superkraft
Jag vill inte leva för alltid, det låter tråkigt, men jag vill vara ung till dagen jag dör. Jag vill att min kropp ska vara stark så jag kan vara aktiv och ha roligt.

Bästa fikan
Självklart semla med mandelmassa. Utan tvekan! Alla dagar runt fettisdagen är toppen. Då äter jag inget annat än semlor.

Vad jag gör när jag inte arbetar
Jag älskar all typ av sport. Jag spelar en del badminton, volleyboll, och klättrar. Jag dricker också öl, vilket är en sport jag är väldigt bra på.

Min dolda talang
Att inte ha någon.

Min favoritserie
Rick & Morty

Något som motiverar mig
Problem. Det känns ibland som att jag är född till att vara ingenjör och hitta lösningar.